Szukaj
Infolinia 609112244
Menu Menu
Konto Konto
Ulubione Ulubione
0
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Kontakt Kontakt
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto

Cappuccino na dobry dzień

Dobra kawa na rozpoczęcie dnia, to podstawa. Łagodne wejście zapewni filiżanka aromatycznego cappuccino. Jeśli tylko wybierzesz najlepszą markę, dla której starannie dobrane ziarna to priorytet, zwiększysz szansę na udany dzień.

 

Miejsce pochodzenia

 

Ziarna pochodzą z najlepszego kawowego regionu Wietnamu, czyli z Buon Ma Thout. To tutaj panują najlepsze warunki uprawy, dzięki czemu ziarna wyróżniają się najwyższą jakością. Region dopiero od niedawna wykorzystywany jest na nowo i stopniowo odradza się po dość burzliwej historii. Region naznaczony jest konfliktami, na których ucierpiały też plantacje kawy. Kiedy wybuchła wojna w Wietnamie, konieczne było wstrzymanie całej produkcji kawy. Wynikało to z faktu, że na terenie Boun Ma Thout, gdzie tworzono najwięcej plantacji, wydzielono granicę między Wietnamem Północnym i Południowym. To doprowadziło do systematycznego wyludniania tego obszaru. Na skutek tego na plantacji kawy nie było wystarczającej liczby pracowników. Dopiero po wojnie, kiedy sytuacja się ustabilizowała, powrócono do uprawy kawy, dlatego Wietnam od 1990. roku pracował na swoją potęgę na rynku kawy. Region, który stał się królestwem kawy, stał się też miejscem, z którego czerpie się ziarna do Cappuccino Hazelnut Trung Nguyen. To właśnie w okolicy Boun Ma Thout, na wzgórzach zdecydował się zamieszkać właściciel Trung Nguyen Corporation – multimilioner Dang Le Nguyen Vu. Tak więc można powiedzieć, że producent przepysznego cappuccino sam czuwa nad prawidłową pielęgnacją upraw z plantacji kawy. Nie można stworzyć lepszej rekomendacji.

 

Miasto stojące kawą

 

Chcąc poznać sekret cappuccino od Trung Nguyen, warto poznać też samo miasto. Plantacje kawy Boun Ma Thout od lat znajdują się na obowiązkowej mapie wycieczek po Wietnamie (jeśli ceni się idealny smak kawy). Na wzgórzach uprawiana jest Robusta. Pierwsze sadzonki do tego regionu sprowadzili Francuzi z początkiem XX wieku. W ich przekonaniu czerwona gleba wokół miasta będzie doskonałym podłożem dla wymagających roślin. I tak faktycznie było. Obecnie pola kawy rozciągają się wśród gór, które otaczają miasto. Pomiędzy plantacjami pojawiają się niewielkie wioski, w których mieszkają głównie plantatorzy i inne osoby specjalizujące się w produkcji kawy. W swojej pracy stosują najczęściej metody najprostsze, wolne od nowoczesnych technologii, ale pozwalające na wydobycie z ziaren wszystkiego, co najlepsze. Choć plantatorzy działają na niewielką skalę, to ich praca doceniana jest na całym świecie. Ich starania, wysiłek, kunszt i tradycję widać również w saszetkach Cappucciono Hazelnut Trung Nguyen.

Firma Trung Nguyen utworzyła swoją wioskę kawową. Jest to niewielki teren (ok. 20.000 metrów2), na którym funkcjonują muzea, kawiarnie i miejsca edukacyjne. Tutaj zlokalizowane jest muzeum poświęcone historii kawy. Omawia historię nie tylko Wietnamu, ale i kawy z całego świata. W wiosce można nauczyć się historii, kultury związanej z piciem kawy, ale też zasad zbierania i przetwarzania kawy oraz przygotowania i degustacji ciemnego napoju. Nawet najkrótsza wizyta z laika zrobi znawcę.

 

Ziarna mają moc

 

Dzięki doskonałym warunkom klimatycznym (chłodny klimat) i glebowym (gleba o dobrych właściwościach chemicznych i fizycznych, dużej zdolności do zatrzymywania wody i wchłanianiu składników odżywczych), a także wysokości ok. 500-600 m n.p.m., produkuje się najlepszą kawę. Ziarna kawy Robusta wyróżniają się najlepszym smakiem i jakością. Zdaniem specjalistów kawa z tego regionu jest o wiele bardziej aromatyczna i mocniejsza. Mówi się, że jest to zasługa nie tylko umiejętności plantatorów, ale i tego, że ziarna, które są tutaj hodowane, są kwintesencja nieba i ziemi, natury, ale i miłości lokalnej społeczności do kawy. Smakując Cappuccino Hazelnut Trung Nguyen tę miłość i jakość, bez wątpienia można poczuć.

 

Cappuccino ze smakiem

 

Wybierając Cappuccino Hazelnut Trung Nguyen można mieć pewność co do smaku i jakości. Choć kawa w saszetkach nie zawsze wzbudza zaufanie, to marka dokłada wszelkich starań, aby stworzyć mieszankę, która zadowoli nawet wybrednych kawoszy, jednak jakość ziaren to nie wszystko. W jednej saszetce połączono doskonałe ziarna z nowoczesnymi technologiami i włoskim oraz wietnamskim know-how. Dzięki temu powstała niepowtarzalna mieszanka, dostarczająca niezapomnianych doznań. Cappuccino urzeka idealnie orzechowym smakiem. Dzięki temu kawa doskonale smakuje bez jakichkolwiek dodatków. Aromatu nie trzeba dodawać przy pomocy syropu. Wystarczy odrobina ulubionych przypraw i słodka przekąska, by zapewnić sobie idealne popołudnie lub przerwę w obowiązkach.

 

Szukając kawy idealnej dla siebie i dla swoich gości, warto sięgnąć po klasykę z orzechową nutą. Propozycja Trung Nguyen zrywa ze stereotypem nieco grudkowego napoju. Idealnie kremowa konsystencja, pyszny aromat i moc najlepszych ziaren pomoże odczarować domowe cappuccino.

Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl